Greece GRC  

rss

  • rss
Δελτία Τύπου, Εταιρικό, Νέα - Amway
Η Amway και η GAIN συμβάλλουν στην αντιμετώπιση του παγκόσμιου προβλήματος υποσιτισμού Η Amway και η GAIN δημοσιεύουν την ηλεκτρονική πύλη για συγκεκριμένες πληροφορίες και στοιχεία για κάθε χώρα σχετικά με την παγκόσμια πρόκληση για τον υποσιτισμό

2015.04.07 - 

Ουάσιγκτον, 31 Μαρτίου 2015: Η Amway και η GAIN (Global Alliance for Improved Nutrition) δημοσιεύουν ένα νέο διαδικτυακό εργαλείο που αποκαλύπτει το παγκόσμιο πρόβλημα του υποσιτισμού σε όλες τις μορφές του. Περιλαμβάνει στοιχεία από περισσότερες από 30 χώρες, τα οποία αντιπροσωπεύουν χαμηλά, μεσαία και υψηλά εισοδήματα, ενώ παράλληλα προσφέρει μια εύκολη περιήγηση σε στατιστικά στοιχεία και απόψεις σε κάθε χώρα όσον αφορά στις διατροφικές προκλήσεις.

 

«Ο υποσιτισμός αποτελεί όχι μόνο μια σοβαρή παγκόσμια πρόκληση αλλά και ένα πρόβλημα το οποίο δεν είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε εάν δεν υπάρχει μια ισχυρή βάση δεδομένων. Πρέπει να παρέχουμε μια σαφέστερη εικόνα τόσο ως προς τις περιοχές που πλήττονται από τον υποσιτισμό όσο και σχετικά με τη διατροφική κατάσταση των ατόμων που ζουν εκεί, προκειμένου να κατευθύνουμε αποτελεσματικά τις όποιες παρεμβάσεις», δήλωσε ο Dominic Schofield, Διευθυντής και Υψηλόβαθμο Στέλεχος Τεχνικής Υποστήριξης στη GAIN. «Ο στόχος αυτού του προγράμματος είναι η ενημέρωση σχετικά με όλες τις μορφές υποσιτισμού, έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα της συζήτησης, ανάπτυξης και, εντέλει, της εφαρμογής των όποιων λύσεων από τους ηγέτες του πολιτικού, υγειονομικού και επιχειρηματικού γίγνεσθαι.»

 

Το έργο αναδεικνύει την παγκόσμια πρόκληση που αντιπροσωπεύεται από τη διπλή επιβάρυνση που επιφέρει ο υποσιτισμός, το υπερβολικό βάρος και η παχυσαρκία. Παρά το γεγονός ότι τα ποσοστά υποσιτισμού σε ορισμένους πληθυσμούς εμφανίζουν πτωτική τάση, σε πολλές χώρες με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα τα ποσοστά παραμένουν υψηλά, γεγονός που καθιστά τον υποσιτισμό μια απειλή για την επιβίωση και την υγιή ανάπτυξη των παιδιών. Για παράδειγμα, στην Ινδία ο υποσιτισμός είναι ο κύριος παράγοντας κινδύνου θανάτου παιδιών ηλικίας κάτω των 5 ετών.¹

 

Την ίδια στιγμή, σε πολλές από αυτές τις χώρες σημειώνονται υψηλά ποσοστά εμφάνισης υπερβολικού βάρους και παχυσαρκίας. Στη Γουατεμάλα, το ποσοστό καχεξίας για παιδιά ─ ως αποτέλεσμα του υποσιτισμού ─ είναι 48 τοις εκατό², ενώ το 55 τοις εκατό των γυναικών και το 41 τοις εκατό των ανδρών είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι.³

 

«Επιθυμούμε να μοιραστούμε αυτό το έργο και να συμβάλλουμε στη διεξαγωγή συζητήσεων και στη διερεύνηση λύσεων ώστε να προσφέρουμε στους ανθρώπους την καλύτερη δυνατή ευκαιρία όσον αφορά την υγεία», τόνισε ο Πρόεδρος της Amway, Steve Van Andel. «Ως εταιρεία με ηγετική παρουσία σε παγκόσμιο επίπεδο στον τομέα των βιταμινών και των συμπληρωμάτων διατροφής, αποστολή μας είναι να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να ζήσουν μια καλύτερη ζωή. Ασπαζόμαστε το ρόλο αυτό και ενθαρρύνουμε τους διανομείς της Amway και άλλους σε όλο τον κόσμο να ενωθούν μαζί μας σε αυτή την προσπάθεια για την ευαισθητοποίηση και τη βελτίωση του μέλλοντος των κοινοτήτων μας.»

 

Το Malnutrition Mapping Project καταδεικνύει ότι σε πολλά μέρη του κόσμου υπάρχουν βασικές ανάγκες, οι οποίες παραμένουν ανικανοποίητες, συνέχισε.

 

«Η Amway έχει την τεχνογνωσία για την κάλυψη των αναγκών αυτών μέσω του προϊόντος της Nutrilite™ Little Bits™, ένα συμπλήρωμα μικροθρεπτικών συστατικών που αναπτύχθηκε με σκοπό να βοηθήσει τα παιδιά μέχρι την ηλικία των 5 ετών να λαμβάνουν τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται στα πιο κρίσιμα χρόνια της ανάπτυξής τους», δήλωσε.

 

Το προϊόν Nutrilite™ Little Bits™ διατίθεται σε ένα φακελάκι με περιεκτικότητα μικροθρεπτικών συστατικών 1 γραμμαρίου, το οποίο αναπτύχθηκε από την Amway και περιέχει 15 βασικές βιταμίνες και μέταλλα για παιδιά ηλικίας από 6 μηνών έως 5 ετών. Είναι σχεδιασμένο να αναμιγνύεται με την τροφή μία φορά την ημέρα και παρέχει τις βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται τα παιδιά. Μέσω της εκστρατείας Nutrilite™ Power of 5, το Little Bits™ παρέχεται σήμερα δωρεάν σε οικογένειες σε έξι χώρες, με στόχο να διατεθεί σε 15 χώρες μέχρι το 2017.

 

Το εν λόγω πρόγραμμα χαρτογράφησης χρηματοδοτήθηκε στο πλαίσιο των δεσμεύσεων της Amway απέναντι στο επιχειρηματικό δίκτυο Scaling Up Nutrition (SUN), το οποίο συγκεντρώνει μέλη του ιδιωτικού τομέα με σκοπό τη διερεύνηση του ρόλου τους για ανεύρεση λύσεων για τον υποσιτισμό. Η Amway εντάχθηκε στο δίκτυο το 2014 και αποτελεί μία από τις περισσότερες από 100 επιχειρήσεις που έχουν δεσμευτεί για τη βελτίωση της διατροφής σε παγκόσμιο επίπεδο.

 

Ο νέος ψηφιακός χάρτης είναι διαθέσιμος από την 31η Μαρτίου στην ιστοσελίδα gainhealth.org, μέσω αναζήτησης για το Malnutrition Mapping Project.

###

Σχετικά με την Amway
Η Amway είναι μια εταιρεία άμεσων πωλήσεων ύψους 10,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με έδρα στην Ada, του Michigan, στις ΗΠΑ. Στα κορυφαία σε πωλήσεις προϊόντα της Amway ανήκουν οι βιταμίνες, τα μεταλλικά στοιχεία και τα συμπληρώματα διατροφής της Nutrilite™, τα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας και τα καλλυντικά της Artistry™ και το σύστημα επεξεργασίας νερού eSpring™ –  τα οποία πωλούνται αποκλειστικά από τους Ιδιοκτήτες Επιχείρησης Amway. Το 2013, οι παγκόσμιες πωλήσεις κατέστησαν την Amway τη νούμερο 1 εταιρεία άμεσων πωλήσεων στον κόσμο, σύμφωνα με τη λίστα των 100 καλύτερων εμπορικών εταιρειών παγκοσμίως για το 2014 της Direct Selling News. Το ετήσιο ποσοστό πωλήσεων της εταιρείας περιλαμβάνει έσοδα από τις δραστηριότητες άμεσων πωλήσεων και άλλων επιχειρηματικών συμμετοχών. Για περισσότερα  νέα της εταιρείας, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα globalnews.amway.com.

 

Σχετικά με τη GAIN
Η GAIN (Global Alliance for Improved Nutrition) είναι ένας διεθνής οργανισμός που παρουσιάστηκε το 2002 στην Ειδική Σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών σχετικά με τα Παιδιά με σκοπό την αντιμετώπιση των ανθρώπινων ασθενειών που προκαλούνται από τον υποσιτισμό. Τα προγράμματά του προχωρούν κανονικά φέτος, με στόχο να φθάσουν σε περισσότερους από ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους προσφέροντας βελτιωμένη διατροφή. Περισσότερες πληροφορίες στο gainhealth.org.

 

Σχετικά με το Δίκτυο Επιχειρήσεων SUN
Το Δίκτυο Επιχειρήσεων Scaling Up Nutrition (SUN) ιδρύθηκε με στόχο την κινητοποίηση των επιχειρηματικών προσπαθειών για τη στήριξη του κινήματος SUN, ωθώντας την παγκόσμια επιχειρηματική κοινότητα να δεσμευτεί απέναντι στη βελτίωση της διατροφής και στηρίζοντας τις χώρες όπου δραστηριοποιείται το SUN με σκοπό τη δημιουργία επιχειρηματικών δράσεων εντός μιας πολυμερούς, κρατικής προσέγγισης στη βελτίωση της διατροφής. Μέχρι σήμερα, τα μέλη SBN έχουν δεσμευτεί για τη βελτίωση της διατροφής 125 εκατομμυρίων ανθρώπων, κάθε χρόνο, μέχρι το 2020.

__________________________
¹ http://globalnutritionreport.org/files/2014/11/gnr14_cp_india.pdf
² http://globalnutritionreport.org/files/2014/11/gnr14_cp_guatemala.pdf
³ http://vizhub.healthdata.org/obesity/

 

Σχολιάστε

The e-mail address will not be published
* Mandatory field

© 2011 Amway Europe. All rights reserved. | www.amway-europe.com |
Connexia